De zingende oesterman, Oesters & Bubbels

 

Bij voorkeur werk ik als zingende oesterman op uitkoop op evenementen. Op deze manier kan ik mijn gasten even mee nemen naar mijn geliefde Bretagne en vertellen over de streek, de cultuur en haar historie. De degustanten raken zo op een prettige manier uit hun comfort zone. Na een proef instructie waardoor de gasten met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid de oester beter, of voor het eerst,  gaan proeven, speel ik, terwijl zij de oester nog in de mond hebben , muziek en zing ik liederen, uit de streek van de oester. Zo ontstaat het totaal belevings concept waarbij de fameuze Bretonse oester centraal staat.

 

Als zingende oesterman verkoop ik oesters en bubbels. Ik  sta letterlijk en figuurlijk achter zijn product. De oesters uit Sud Finistère worden door mij vakkundig geopent waar u bij staat. De oesters kunnen worden vergezeld door een glas heerlijke Champagne, Spaanse Cava of andere al dan niet mousserende witte wijn . En natuurlijk zijn beide producten ook los van elkaar te proeven.
 

Ik zing en speel als gezegd tussen de bedrijven door volksmuziek uit de streek van de oesters, waarbij ik mezelf begeleid opaccordeon en gitaar. Zo nu en dan word ik ook bijgestaan door andere muzikanten.
 

Naast het hoofdproduct,  Oesters en Bubbels, kan het assortiment ook worden uitgebreid met streekgerechten en andere heerlijkheden als haring, Hollandse- èn Spaanse garnalen,  langoustines uit Bretagne, rivierkreeftjes,  en andere schaal- en schelpdieren, maar ook biologische zelfgemaakte worsten, kaasplankjes van rouwmelkse koekazen uit Spanje, Frankrijk en Italië, behoren tot de mogelijkheden.

Kom  maar gauw eens ergens meemaken. Op de concerten & optredens site op deze pagina kunt u zien of ik binnenkort bij u in de buurt ben.
 

De zingende oesterman
op
Cultureel Terras De Kaaij 2014

Klik hier voor meer foto's.